Over

Heb je een geweldig innovatief idee, maar weet je niet hoe je een bedrijf moet voeren of loop je al vast nog voordat je bent opgestart ?

Startupinbusiness BV is een samenwerkingsverband  tussen Marjolein Diks (Dikscommuniceert) en Rob Hannot (Partner in Business). Wij zijn beiden ervaren ondernemers met veel kennis en een omvangrijk netwerk, en begeleiden innovatieve startups naar een succesvol bedrijf. Maar dat doen we niet alleen, want wij werken samen met een aantal ondernemers in een flexibele schil. Zo ziet onze samenwerking eruit:

Waarom Startupinbusiness (SIB)?

(Startende) ondernemers krijgen te maken met de vele facetten van het ondernemen: financiering, organisatie van front- en backoffice, marketing, netwerken, communicatie, onderhandelen: het zijn onderdelen van een gezonde onderneming waarin moet worden geïnvesteerd. Veel startups ontbreekt het aan financiering, of weten gewoonweg vaak niet hoe ze een bedrijf moeten opstarten of inrichten en wat daarbij komt kijken. Daarin vervult SIB een belangrijke rol.

Wat maakt Startupinbusiness bijzonder?

Doordat wij vele jaren kennis en ervaring en hebben kunnen we een gids zijn voor startups en samen met hen hun pad uitstippelen. Door te focussen op de elementen die de startup echt nodig heeft kunnen we beter doorpakken en is er meer samenhang en coherentie in processen en strategie. Wij leveren geen “eenmalig advies & zeggen dan: succes”, maar gaan voor duurzame begeleiding (minimaal 3 jaar) met een focus op zelfontplooiing, ontwikkeling en verantwoordelijkheid. Door startende ondernemers te selecteren met een goed idee, een ondernemersmentaliteit en een missie, maken we het interessant voor lanceringspartners om met SIB samen te werken en te investeren in de toekomst en bij te dragen aan een beter milieu of samenleving.

Wat wil Startupinbusiness bereiken?

Het doel van SIB is onze kennis en ervaring in te zetten om startende ondernemers te helpen naar een succesvolle onderneming. Met als resultaat een goede start met begeleiding die recht doet aan de actiegerichte ondernemer, en met een grotere kans op een succesvolle onderneming. Dat doen we door een omgeving te creëren die interessant is voor investeerders en een lokale ‘kennis-hub’ te zijn waar startups kunnen aanhaken voor advies, begeleiding en praktische tips en uitvoering.

Hoe doen we dat?

Startupinbusiness werkt met een flexibele schil samen met andere ondernemers. Zo kan er een maatwerkpakket worden geleverd met alle relevante expertise in een model van ‘one-stop-shopping’. We hebben zes belangrijkste thema’s geselecteerd waarin SIB in begeleiding kan voorzien: Financiering (waaronder ook startup inkomen), Backoffice/ inrichting onderneming (met aandacht voor o.a. juridische zaken en primaire systemen), Communicatie & netwerken (o.a. marketing, branding, presentatie), Strategie (met o.a. aandacht voor MVO, social enterprising), Personeel (inhuur maar ook leiderschap bijvoorbeeld) en een element onderhandelen (met aandacht voor octrooi en patent).

Gratis inloopspreekuur op maandag

Ben jij geïnteresseerd om met twee ervaren ondernemers jouw innovatieve idee te bespreken? Meld je dan aan voor ons gratis inloopspreekuur op de maandagmiddagen via: kansen@startupinbusiness.nl

THE ONLY WAY IS UP