Startupinbusiness ‘in full swing’!

Als ik Rob Hannot voor de tweede keer ontmoet in het netwerk van Business Open, weet ik niet meer hoe hij heet. En bij de derde keer kijk ik hem nog steeds vragend aan. Dat was voor hem de aanleiding om een afspraak te maken. ‘Zodat je het nooit meer vergeet’! En als we dat doen ergens in 2019, dan ontdekken we dat wel heel veel zelfde interesses hebben. En een voorliefde voor startups. 

Missie

Want we raken in gesprek en dan blijkt dat we allebei vanuit een andere expertise graag mensen inspireren en begeleiden die op missie zijn. Ondernemers in spé die bevlogen zijn om hun innovatieve idee of hun bedrijf tot een succes te brengen. Dus zo’n doelgroep ‘startups’ met hun passie voor (circulaire) producten of ideeën, daar worden wij allebei wel heel gelukkig van!

Match

Want startende ondernemers met een innoverend idee praten heel gepassioneerd over hoe ze met hun idee willen bijdragen aan een betere wereld. Een wereld zonder plastic. Of een wereld zonder voedselverspilling. Of hoe je het hele koffieproces circulair kunt maken. Maar het efficiënt voeren van een bedrijf heeft nauwelijks hun interesse. Want hoe leuk is dat nou eigenlijk? Wij vinden het niet alleen leuk, maar weten er ook wat van! En dat maakt het een mooie match als wij onze kennis en ervaring over het ondernemerschap kunnen verbinden aan het enthousiasme van een startup.

Tien geboden

Dus in december vorig jaar leidt dat tot het oprichten van de BV Startupinbusiness. En omdat we merkten dat samenwerken tussen ons heel gemakkelijk gaat als je allebei dezelfde uitgangspunten hebt in het ondernemen, hebben we alleen ‘Tien geboden’ opgesteld. Bovenaan onze eigen ‘startup’ staat ‘openheid, eerlijkheid en respect’. Omdat het daar in het leven om draait.

Startups zijn overal

En vandaag gaat dan ons visitekaartje live. Een logisch gevolg van alle activiteiten die al eerder de revue passeerden. De inschrijving bij de KvK, de afspraak bij de notaris, het regelen van de backoffice en de start maken met het bedrijf. En dan merken we weer hoe leuk het is, want we ontmoeten die startende ondernemers overal. In onze eigen netwerken, maar ook bij Stichting Jong Ondernemen, bij Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en bij Innovation Dock in het Makersdistrict. Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve startups!

Inloopspreekuur

Ben jij een startup en wil je ons ontmoeten? Iedere maandagmiddag hebben wij een gratis inloopspreekuur. De ene keer bij ECE en de andere keer bij Innovation Dock. Stuur dan even een mailtje naar kansen@startupinbusiness.nl en wij laten je graag weten waar je ons kunt treffen.  Maar een belletje mag ook natuurlijk (telefoonnummers onder aan de pagina).

Marjolein Diks
Marjolein Diks

Dikscommuniceert

 Rob Hannot
Rob Hannot

Partner in Business

THE ONLY WAY IS UP